Tuotetestaus

Kosmetiikkateollisuudessa on olemassa pakollisia sekä vapaaehtoisia tuotetestauksia. jane iredale tekee molemmat. Haluamme tarjota asiakkaillemme mahdollisimman korkealaatuisia tuotteita ja sen vuoksi teemme myös vapaaehtoiset, mutta välttämättömät testaukset. Testaamme tuotteistamme muun muussa komedogeenisyyden sekä valoherkkyyden.

Sinun turvallisuutesi on meille tärkeää.

 

Aurinkosuoja - SPF / UV-suoja (UVA & UVB)

Teetämme laajat testit aurinkosuojatuotteillemme Yhdysvaltojen FDA:n (Food and Drug Administration) sekä kansainvälisten vaatimus- ja testausmenetelmien mukaisesti. Testien avulla pystymme selvittämään mm. aurinkosuojatuotteidemme UVA- sekä UVB-suojan tehokkuuden.

 

USA:n FDA

jane iredalen aurinkosuojatuotteet ovat aina sisältäneet kattavan UVA- ja UVB-suojan. Tuotteet ovat läpäisset myös USA:n FDA:n uuden aurinkosuojasäädöksen, ”Broad Spectrum”-testin, joka mittaa tuotteen UVA-suojaa suhteessa UVB-suojaan. Tuotteet, jotka läpäisevät testin ja sisältävät vähintään aurinkosuojakertoimen 15, saavat merkinnän ”Broad Spectrum”, joka tarkoittaa suomeksi ”laaja suoja”. ”Broad Spectrum” merkityissä tuotteissa on myös oikeus käyttää ohjeistusta “decreases the risk of skin cancer and early skin aging if used as directed with other sun protection measures.” Eli ”vähentää ihosyövän sekä ennenaikaisen ihon vanhenemisen riskiä, kun käytetään ohjeiden mukaisesti sekä samanaikaisesti suojaudutaan muilla tavoin auringolta."

 

jane iredale aurinkosuojatuotteille tehdään myös vettähylkivyystestit, jotka suoritetaan FDA:n uuden säännön mukaisesti. ”Vettähylkivä“-merkinnän saa vain, jos tuotteen antama aurinkosuoja säilyy iholla uidessa tai hikoillessa 40 tai 80 minuutin ajan. Uudella testaustekniikalla mitattaessa aurinkosuojatuotteillamme on 40 minuutin vettähylkivyys.

 

Kansainväliset testit

jane iredalen aurinkosuojatuotteet testataan myös erilaisten kansainvälisten vaatimusten, metodien ja luokitusjärjestelmien mukaisesti. Testit suoritetaan mm. EU:n sekä JCIA:n (Japan Cosmetic Industry Association) laatimien säädösten mukaan.

 

EU:n testausvaatimusten mukaan, merkintä ”UVA/UVB” tarkoittaa, että tuotteen UVA- ja UVB-suoja tulee olla vähintään suhteessa 1-3. Joten esimerkiksi tuotteessa, jonka UVB-suojakerroin on 30, tulee UVA-arvo olla 10.

JCIA:n PA -luokitusjärjestelmä (tunnetaan myös nimellä UVA-suojaluokitusjärjestelmä ”Protection Grade on UVA”) kertoo aurinkosuojatuotteen suojasta UVA-säteitä vastaan. PA-järjestelmässä luokat ovat PA+, PA++ ja PA+++. Luokat osoittavat alhaisimman ja korkeimman UVA-suojan. Mitä enemmän plusmerkkejä luokituksessa on, sitä suuremman suojan aurinkosuoja tarjoaa UVA-säteitä vastaan. Testitulosten mukaan Powder-Me SPF30 -tuotteemme on PA+++ -luokituksen mukainen ja muut aurinkosuojatuotteemme PA++ -luokituksessa. U:n testausvaatimusten mukaan ”UVA/UVB”-merkintä osoittaa, että tuotteen UVA- ja UVB-suoja tulee esittää vähintään 1-3 suhteessa. Joten esimerkiksi tuotteessa, jonka UVB-suojakerroin on 30, tulee UVA-arvo olla 10.

JCIA:n PA -luokitusjärjestelmä (tunnetaan myös nimellä UVA-suojaluokitusjärjestelmä ”Protection Grade on UVA”) kertoo aurinkosuojatuotteen suojasta UVA-säteitä vastaan. PA-järjestelmässä luokat ovat PA+, PA++ ja PA+++. Luokat osoittavat alhaisimman ja korkeimman UVA-suojan. Mitä enemmän plusmerkkejä luokituksessa on, sitä suuremman suojan aurinkosuoja tarjoaa UVA-säteitä vastaan. Testitulosten mukaan Powder-Me SPF30 -tuotteemme on PA+++ -luokituksen mukainen ja muut aurinkosuojatuotteemme PA++ -luokituksessa. 


Aurinkosuojan aktiiviaineen testaus

jane iredalen aurinkosuojatuotteiden jokainen erä tutkitaan erikseen, jotta varmistutaan aurinkosuojan tarjoavan aktiiviaineiden riittävästä määrästä. Raaka-aine, joka tekee tuotteeseen aurinkosuojan on Zinc Oxide ja/tai Titanium Oxide.


Stabiliteettitestaus

Kaikille tuotteillemme on tehty stabiliteettitestaus, joka sisältää useita säilyvyyden määrittäviä kokeita. Tämä testaus auttaa määrittämään tuotteen ”best used by” eli ”parasta ennen”-päivän tai PAO-ajan (Period After Opening), eli tuotteen käyttöajan avaamisen jälkeen.

Tuotteet, joiden säilymisaika avaamattomana on 30 kuukautta tai vähemmän, sisältävät parasta ennen-merkinnän. Tällä hetkellä ainoat jane iredale -tuotteet tällä merkinnällä ovat Hydration Spray -kosteussuihkeet.

Tuotteet, joiden hyllyaika on enemmän kuin 30 kuukautta sisältävät PAO-merkinnän. PAO-merkintä tarkoittaa kuukausimäärää, jonka tuote säilyy optimaalisena käyttöä varten. PAO-symbolin tunnistat avoimesta purkin kuvasta ja sen viereen sijoitetusta kuukausimäärästä, esim. 24M = 24 kk.


Herkkyysreaktiotestaus (Repeat Insult Patch Test)

Testi on kaksiosainen ja sillä testataan tuotteen ärsyttävyyttä ja herkistymisreaktioita. Testi suoritetaan 50 henkilölle per tuote. Ensimmäisessä osuudessa sama testi toistetaan kolme kertaa yhden viikon aikana. Tämän jälkeen pidetään 10-14 päivän tauko. Tauon jälkeen henkilölle suoritetaan lapputestit kolmena peräkkäisenä päivänä. Testin arviointiajat ovat 24 tuntia ja 48 tuntia. Jokaisessa tapauksessa testitulokset tuotteillamme ovat olleet negatiivisia, eikä minkäänlaista herkkyysreaktiota ole havaittu. Testitulos on, että tuotteet eivät ärsytä ihoa.


PET-testaus

PET (Preservative Efficacy Testing), eli säilyvyystestaus, toteutetaan jokaiselle tuotteelle sen säilyvyyden todentamiseksi. Tuotteen ns. säilyvyysjärjestelmän tarkoituksena on estää mikro-organismien syntyminen tuotteessa, eli mikrobien kasvun. Testi toteutetaan laboratoriossa, jossa tuotteen säilöntäaineet altistetaan erilaisille bakteereille, hiivalle ja homeelle. Näytteet testataan eri aikaväleillä organismien eloonjäämisen määrittämiseksi. Testituloksena tuotteissamme ei ole todettu lainkaan mikrobiaktiivisuutta.

 

Komedogeenisyys

Kaikki jane iredale -tuotteet, lukuun ottamatta silmä- ja huulituotteita, läpikäyvät komedogeenisyystestaukset. Yhdenkään testatun tuotteen ei ole todettu olevan komedogeeninen. Ei-komedogeeniset tuotteet sopivat paremmin mm. herkälle iholle, sillä ne eivät todennäköisesti tuki ihohuokosia tai aiheuta tulehduksia.

 

Raskasmetallit

Raskasmetallit ovat läsnä ympäristössämme kaikkialla. Niitä on löydettävissä kivistä, maaperästä sekä vedestä ja tästä johtuen joskus myös mineraaleista, pigmenteistä ja muista kosmetiikan raakamateriaaleista. Jopa laboratorio-olosuhteissa tehdyn puhdistamisen ja käsittelyn jälkeen, on tuotteista tai raaka-aineista vielä mahdollista löytää hyvin pieniä määriä raskasmetalleja. Testauksemme ansiosta on kuitenkin mahdollista havaita raskasmetallit erittäin alhaisilla tasoilla ja riippuen laboratoriosta, käytetystä teknologiasta ja testatuista materiaaleista, määrät mitataan joko miljoonasosina tai miljardiosina. Yhden ppm:n (miljoonasosan) havaitseminen merkitsee 0,0001 % koko tuotteen koostumuksesta.

Testaamme jokaisesta tuotteesta elohopean, arsenikin, lyijyn sekä kadmiumin. Jos tutkimuksissa havaitaan mitään jälkiä raskasmetalleista, ovat mittaustulokset aina kansainvälisten kansanterveyslaitosten laatimien määrittelemien tasojen alapuolella. 

 

Partikkelikoko

Jokainen mineraalimme on testattu laboratorio-olosuhteissa. Tutkimustulosten mukaan yhdessäkään tuotteessamme ei ole nano-kokoisia mineraaleja.

 

Johtopäätös

jane iredale on suorittanut tuotetestauksia, joita ei kosmetiikkavalmistajalta välttämättöminä vaadita. Olemme kuitenkin tehneet ne siksi, koska haluamme tarjota sinulle niin korkealaatuisen tuotesarjan kuin mahdollista.